Mistrovství České republiky v tradičním karate, Brno 2023

Mistrovství České republiky v tradičním karate, Brno 2023
Listopad 29, 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mistrovství České republiky v tradičním karate, Brno 2023 novinky,slider Mgr.Radek Kleibl

V sobotu 25. 11. 2023 se v Brně konalo Mistrovství České republiky v tradičním karate. Tohoto turnaje se mohlo zúčastnit pouze 8 závodníků v každé věkové kategorii a disciplíně, kteří si vybojovali nominaci ve třech kolech národního poháru. Z Ostravy si nominaci vybojovalo 27 závodníků, ale v Brně startovalo pouze 24 závodníků, jelikož tři naši závodníci nemohli startovat. Což je škoda, protože i oni patřili mezi žhavé kandidáty na titul „Mistr České republiky“. Přesto do Ostravy putuje 6 titulů „Mistr České republiky 2023“, 7 stříbrných medailí a 11 bronzových medailí. Celkem tedy ostravští závodníci vybojovali 24 medailí.

Titul Mistr České republiky 2023 2x vybojoval Michal Pišťáček v disciplíně KATA a KUMITE. V disciplíně FUKUGO to byl Matěj Horák, který byl bronzový v KATA a V KUMITE. Další titul získala Kateřina Jeřábková v disciplíně FUKUGO, ke kterému přidala ještě druhé místo v disciplíně KUMITE. V disciplíně KATA se stal mistrem republiky Šimon Hošna, který také obsadil druhé místo v disciplíně KATA TÝM, kde s ním v týmu byli Kryštof Waloschek a Daniel Argaláš. Poslední titul získali kluci v disciplíně KATA TÝM Max Foltyn, Marek Pajda a Tadeáš Erben.

Stříbrné medaile získali: 2x Michaela Tomášová v KATA a KUMITE, Lucie Pišťáčková v KUMITE, Chris Leon Krečmer v KATA a děvčata v KATA TÝMU Anna Moskartová, Lucie Pišťáčková a Justýna Natálie Sonnková .

Bronzové medaile získali: Kryštof Waloschek v KATA, Lucie Pišťáčková v KATA, Adam Erdös v Kata a KUMITE, Ondřej Kubatý v KATA a KUMITE, Daniel Agraláš v KATA, Tadeáš Erben v KUMITE a Chris Leon Krečmer ve FUKUGO.

„Výsledky jsou vynikající, jelikož úspěch byla už nominace na tuto soutěž. Toto je díky přístupu našich závodníku, jejich rodičů, kteří je podporují a také Magistrátu města Ostravy, které nás podporuje a díky této podpoře můžeme udělat kvalitní přípravu. Tento rok hodně našich závodníků ukázalo svůj potenciál do budoucna a věřím, že budou ještě lepší. Michal Pišťáček, Matěj Horák a Kateřina Jeřábková dominovali mezi kadety. Šimon Hošna mezi staršími žáky a kluci Max Foltyn, Marek Pajda, Tadeáš Erben v KATA TÝMu.“ dodal předseda Akademie a trenér karate Radek Kleibl.
__________________________________________________________
Kontaktní osoba: Mgr. Radek Kleibl, Tel.: 604 740 486, E-mail: kleibl@akademiekarateostrava.cz, www.akademiekarateostrava.cz, FB: akademiekarateostrava IG: akademie_karate_ostrava

O autorovi